Bente Claudi's blog

Bente Claudi's blog

Mindre spild- mere værdi

ØkonomiPosted by Bente Claudi Sat, September 21, 2013 17:48:05
Mindre spild- mere værdi.

Det er på tide, at vi tænker på andet end nedskæringer eller skattestigninger.

Vil det f.eks. være muligt at forvandle spild til værdi??

Jeg vil gerne slå til lyd for, at vi finder det "guld", som kan være begravet i spild af ressourcer, tid eller penge.
Samtidigt slår jeg til lyd for, at det "guld" bruges til at skabe mere værdi for borgerne og medarbejderne.

Oplever du spild i dagligdagen på din arbejdsplads? Jeg tror, det er dig, som medarbejder, der bedst ved, hvor "guldet" ligger.

Er du ansat indenfor senior/ socialområdet, vil jeg rigtig gerne høre, om der er spild i din hverdag, som kan forvandles til værdi for borgere og medarbejdere.

Du må meget gerne dele min opfordring med andre.  • Comments(1)//blog.bente-claudi.dk/#post97

Er der plads til forbedringer?

ØkonomiPosted by Bente Claudi Wed, September 18, 2013 10:11:00

Er der plads til forbedringer?
Økonomien bliver ikke så god, i årene der kommer, at vi kan opfylde alle de ønsker, vi som borgere har. Vi skal fortsat prioritere mellem cykelstier og institutionspladser, mellem renovering af bygninger og hjemmehjælp.

Der kommer ikke nødvendigvis flere penge i kassen, men det er helt sikkert, at udgifterne vil stige. Vi skal ikke blive ved med at dreje på skatteskruen. Vi kan ikke blive ved med at gennemføre besparelser. Derfor må vi finde andre løsninger. Det er derfor nærliggende at se, om der er plads til forbedringer.
Er der områder, hvor vi kan omsætte spild til værdi – hvor vi kan få mere ud af ressourcerne?
Der er mange dygtige medarbejdere i hjemmeplejen. Får de lov til at bruge tiden hos de ældre, eller skal de spilde deres tid på unødvendige opgaver/rutiner?
Der er mange dygtige medarbejdere i administrationen. Bruger vi deres kompetencer godt nok, eller er der områder, som koster mange penge uden, at det skaber værdi. Er der unødigt bureaukrati eller kringlede arbejdsgange, der kan effektiveres?

Der er mange dygtige medarbejdere overalt i den kommunale verden. De er vel de nærmeste til at fortælle, om der er plads til forbedringer, som både kan spare penge og samtidigt øge kvaliteten af deres arbejdsindsats.

Jeg vil gerne høre fra dig. Skriv til mig på mail: BEC@hillerod.dk om konkrete områder, hvor du mener der kan spares – jeg garanterer, at du forbliver anonym.
Du kan også skrive på min Facebook profil og deltage i debatten der.

Bente Claudi, nr. 2 på liste C

Skovledet 87
3400 Hillerød  • Comments(0)//blog.bente-claudi.dk/#post96

Budgettet er i hus

ØkonomiPosted by Bente Claudi Mon, September 09, 2013 17:53:23
Et enigt byråd har vedtaget det nye budget.

Man kan læse det her:

http://www.hillerod.dk/da/Nyheder/2013/September/budgetforlig.aspx

  • Comments(0)//blog.bente-claudi.dk/#post90

Ungdomshus i Hillerød

ØkonomiPosted by Bente Claudi Sat, December 08, 2012 15:05:38

Som konservativ ,folkeskolelærer og byrådspolitiker (også på børne-ungeområdet) ,har jeg i en del år savnet et sted, hvor vores unge kunne mødes under ordnede forhold - og på deres præmisser.
Det har været svært, da de unge har ønsket ,at kommunen ikke skulle blande sig, og vi som kommune ville have hånd i hanke med ,hvad der foregik. Vi ville ikke have et nyt Jagtvej / Kbh.
Endelig lykkedes det at få et par unge på banen-og sammen fandt vi i Byrådet i 2011 frem til en aftale,hvor de unge fik ungdomshuset på Jagtvej til låns i et år.
De unge har levet op til aftalen, så nu i 2012 er aftalen permanent- Hillerød har et ungdomshus. En god dag for Hillerød.

Læs mere i Hillerød Posten.

-BC-

  • Comments(0)//blog.bente-claudi.dk/#post71

Robotstøvsuger

ØkonomiPosted by Bente Claudi Fri, June 29, 2012 20:08:00


Robotstøvsugere erstatter ikke hjemmehjælp

Der skal spares på ældreområdet, og robot-hjælpemidler kan være løsningen. Men ikke alle er lige begejstrede for den nye teknologi


Skriver
Helle Nellemann Pedersen
Hillerød Posten

Iben Pedersen satte Formanden for Socialudvalget, Bente Claudi (K) stævne over en kop kaffe en regnfuld fredag sidste uge. Der har hersket en del debat om de teknologiske hjælpemidler, der finder vej ind på plejecentrene og hjemme hos de ældre borgere i Hillerød. En af de mest udskældte er robotstøvsugeren.

Og både Iben Pedersen og Bente Claudi har afprøvet den lille selvkørende maskine.

Iben Pedersen har flere problemer med den: "Den kan ikke komme ind i hjørnerne. Og den sætter sig fast under min sofa. Og her i mit køkken må jeg flytte stolene, for ellers kan den ikke køre rundt. Og så kan jeg ikke selv løfte den og rense den," forklarer Iben, der desuden har måttet tape frynserne på sine gulvtæpper fast, så ikke robotstøvsugeren æder dem.

"Det holder selvfølgelig ikke, at den ældre skal kappe frynserne af tæppet eller flytte rundt på tunge stole," siger Bente Claudi. Hun afviser, at robotten kommer til at betyde, at de ældre mister deres hjemmehjælp.

"Vi indsamler erfaringer i Socialudvalget om brugen af ny teknologi i praksis, for eksempel robotstøvsugeren. Men jeg kan allerede sige nu, at støvsugeren ikke er en stor succes," lyder det fra Bente Claudi. Hun kunne dog godt kunne forestille sig, at plejecentrene kan bruge den lille støvsuger på deres fællesarealer.

Socialudvalget i Hillerød skal spare på ældreområdet. Og den besparelse skal findes på personalenormeringerne på plejecentrene. Derfor skal den nye teknologi afprøves på centrene for at se, om det kan frigive personaleressourcer.

Bente Claudi understreger, at ingen skal tvinges til at bruge støvsugeren. Men for nogle ældre kan den ny teknologi være med til at gøre dem selvhjulpne.

De ældre er bange,

75-årige Iben Pedersen er ikke i tvivl om, hvad hun mener om robotstøvsugeren.

"Krogede, svage fingre har ingen mulighed for at bruge robotstøvsugeren. Og de mange artikler og læserbreve i aviserne giver en uro hos de ældre. De er bange for, man tager hjemmehjælpen fra dem," forklarer hun.

Derfor efterlyser hun nu et møde, hvor de ældre selv kan møde op og få svar på deres spørgsmål.

Bente Claudi synes, det er en god idé: "Jeg vil meget gerne i dialog med de ældre omkring det her. Og jeg kommer gerne og fortæller om de forskellige hjælpemidler."

Det kan være spise-robotter, gulve med sensorer der kan registrere fald, selvskyllende toiletter og robotstøvsugere.

"Vi vil gerne være på forkant med de teknologiske fremskridt. Men fornuften skal være med i det," slutter Bente Claudi, der nu sammen med Iben Pedersen forsøger at stable et møde på benene.


Publiceret: 26. Juni 2012 11:30 i Hillerød Posten

  • Comments(0)//blog.bente-claudi.dk/#post69
Next »