Bente Claudi's blog

Bente Claudi's blog

Aktiv i din hverdag

ÆldreomsorgPosted by Bente Claudi Thu, October 17, 2013 22:03:50
"Aktiv i din hverdag"- nok engang.

Det er en stor tilfredsstillelse- og ensbetydende med høj livskvalitet- når ældre selv kan klare hverdagen uden hjælp fra f.eks. kommunen.

I Hillerød er princippet om klare sig selv formuleret som "Aktiv i din hverdag", MEN kommunen har også en lovmæssig forpligtigelse til at sikre, at borgerne- også i praksis- kan klare sig selv bedst muligt/ længst muligt.


Borgerne kan opleve det som utidig indblanding, når visitatoren kommer og udspørger borgeren: Kan du lave mad, købe ind, gå i bad, støvsuge , gøre rent eller klare andre af de almindelige funktioner, som de fleste har udført i deres lange liv.

Ved "Aktiv i din hverdag" sætter kommunen og borgeren sammen et individuelt mål for, hvad borgeren gerne selv vil kunne- og på hvilken måde, kommunen skal hjælpe.


Målet sættes ud fra en fælles bedømmelse af, hvor godt borgeren skal kunne udføre de almindelige, daglige opgaver.

Det er "hjælp til selvhjælp"- og god konservativ politik- når borgeren kan koncentrere sig om de funktioner, borgeren selv gerne vil kunne varetage- og lade de øvrige områder overgå til andre:

Som socialudvalgsformand tror jeg på betydningen af at leve et godt liv , hvor vi klarer os længst muligt - uden afhængighed af det offentlige system.

Tag derfor godt imod "Aktiv i din hverdag", lyt til mulighederne, tænk og beslut, hvilke dele, du selv vil kunne og få den hjælp, der er relevant for dig, så det fungerer i hverdagen.


  • Comments(0)//blog.bente-claudi.dk/#post102